Udland

Oprørere: Tager til Genève for at fjerne Assad

Lederen af den syriske opposition, Ahmad Jarba, fortæller lørdag, at oppositionsgruppen har besluttet at tage til næste uges fredskonference i Schweiz med det klare mål at fjerne Syriens præsident, Bashar al-Assad, fra magten.

- Forhandlingsbordet i Genève er en ensporet vej mod at opnå alle revolutionens krav, hvilket først og fremmest handler om at fratage slagteren (Assad. red.) al hans magt, siger Jarba.

Lørdag mødtes repræsentanter fra de forskellige syriske oprørsmilitser i Istanbul for at beslutte, hvordan man skulle forholde sig til fredskonferencen, der er sponsoreret af det internationale samfund.

I en hemmelig afstemning besluttede Syriens Nationale Koalition med stemmerne 58 mod 14 at deltage i fredsmødet, der indledes onsdag.

Der har ellers længe været tvivl om, hvorvidt de syriske oprørere ville deltage i fredsmødet, eller om de ville dukke op med forskellige ønsker.

Konferencen finder sted i Montreux, som ligger på den schweiziske side af Genève-søen.

I Syrien er over 100.000 mennesker dræbt, 6,5 millioner mennesker er fordrevet fra deres hjem i Syrien, og knap 2,5 millioner mennesker er flygtet til udlandet.