Udland

Danskere skal holde sig væk fra demonstrationer i Bangkok

Massedemonstrationer, voldelige sammenstød og dræbte demonstranter.

Situationen i Thailand og særligt i hovedstaden, Bangkok, eskalerer dag for dag, og det har tirsdag fået Udenrigsministeriet til at opdatere sin rejsevejledning til landet.

- Vi følger situationen i landet tæt og opdaterer løbende vores rejsevejledning. Den seneste opdatering er sket i forbindelse med mandagens demonstrationer, fortæller vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice til tv2.dk.

Mandag lykkedes det demonstranterne at spærre flere af de centrale veje i storbyen, så både skoler og et storcenter måtte lukke.

Og i dag har oppositionen i Bangkok taget hul på en ny dag med omfattende demonstrationer. Tusindvis af thailandske demonstranter har her til morgen samlet sig foran regeringsbygninger.

- Urolighederne giver ikke anledning til, at vi fraråder danskere at rejse til Bangkok. Men de skal holde sig fra demonstrationerne. Især i den indre del af byen kan det være meget svært at komme frem. Og ingen kan vide, om situationen udvikler sig.

Ifølge TV 2 Nyhedernes korrespondent, Rasmus Tantholdt, der befinder sig i Bangkok, så vil hovedstaden i dag ikke være lukket ned på samme måde, som den var mandag.

- Demonstranterne har ikke haft samme held – eller vilje – som i går til at blokere byen. Situationen er mange steder normaliseret, selvom der stadig er offentlige bygninger, der er blokeret.

Til gengæld kan situationen udvikle sig onsdag, siger han.

- Demonstranterne har sat en deadline i morgen. Hvis regeringen ikke er gået af inden i morgen onsdag, så vil man øge nedlukningen af Bangkok. I dag har premierministeren haft møde med oppositionen, og måske resulterer det i, at valget bliver udskudt.

Demonstranterne beskylder regeringen for at være korrupt, og anser premierminister Yingluck Shinawatra for at være en marionetdukke for sin korruptionsdømte bror, der lever i eksil.

Demonstranterne vil forpurre parlamentsvalget den 2. februar, som premierministeren står til at vinde, mens oppositionen har trukket sit kandidatur i protest.