Udland

Indisk pige blev brændt efter gruppevoldtægter

Den 16-årige pige, der 26. oktober blev gruppevoldtaget, og så gruppevoldtaget igen på vej hjem fra politistationen, er nu død på hospitalet.

Hun var indlagt på hospitalet med svære forbrændinger, da hun nytårsaften døde. Først troede man, at den unge pige havde sat ild til sig selv i et selvmordsforsøg, men kort før sin død nåede hun at fortælle personalet på hospitalet, at hun overfaldet af bekendte til sine voldtægtsmænd.

- Mens hun var døende erklærede hun foran hospitalspersonalet, at personer tæt på gerningsmændene satte ild til hende, mens hun var alene hjemme 23. december, siger en lokal politimand, Nimbala Santosh Uttamrao til AFP.

Politi ville tvangskremere lig

Ifølge flere indiske medier forsøgte politiet at stoppe faderen og familien i at holde et mindeoptog for datteren.

- Politiet havde så travlt med at kremere hendes liv før daggry, at de dukkede op hos familien, hvor de truede med at sparke døren ind, hvis ikke de ville skrive under på et stykke papir, der tillod kremering, skriver The Times of India.

Det lykkedes dog aldrig for politiet, der til sidst gav op. Episoden har skabt vrede i Indien, hvor politiet beskyldes for at mørklægge voldtægtssagen. Det nægter de dog, og forklarer aktionen med, at man ønskede at forhindre uroligheder i byen.

Episoden er blot én af flere sager, hvor indiske kvinder er blevet udsat for gruppevoldtægter. Selvom der har været massive protester, og problemet nu får opmærksomhed i medierne, kniber det med forbedringer, og nogle steder bliver kvinder direkte opfordret til ikke at melde voldtægter.