Udland

Pussy Riot vil stadig vælte Putin

De løsladte medlemmer af punkbandet Pussy Riot, der er verdenskendte for deres festlige kritik af Vladimir Putin, ønsker den russiske præsident erstattet af Mikhail Borisovitj Khodorkovskij, der selv netop er løsladt efter benådning fra Putin.

Meldingen fra to af bandets medlemmer Nadesjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina faldt fredag under en pressekonference arrangeret af en tv-kanal, der tilhører oppositionen.

- Jeg vil meget gerne have Mikhail Borisovitj på præsidentposten, siger Nadesjda Tolokonnikova.

- Det er jeg enig i, siger Maria Aljokhina.

Mikhail Borisovitj Khodorkovskij, der tidligere blev anset for at være den største trussel mod Putin til præsidentposten, har siddet fængslet i mere end ti år.

Khodorkovskij, der i Vesten er blevet ansat for at være politisk fange, blev benådet af Putin for en uge siden og rejste straks ud af landet. Han har garanteret Putin, at han ikke vil udfordre ham politisk.

Pussy Riots medlemmer blev løsladt tidligere i denne uge som følge af en ny russisk amnestilov.

Tolokonnikova og Aljokhina har afsonet en dom på to års fængsel for at have deltaget i en protestaktion mod Putin i den store frelserkatedral i Moskva.

Punkkollektivet stormede i februar 2012 op til alteret i katedralen, hvor de iført elefanthuer nåede at levere en protestsang mod Putins alliance med de gejstlige i Rusland, inden de blev anholdt.

- Hvad angår Vladimir Putin, så er vores holdning uændret. Vi har stadig lyst til at gøre det, som de sender os i fængsel for. Vi vil stadig gerne vælte ham, siger Nadesjda Tolokonnikova.