FOTOS: Her planlagde skoleskyder sit angreb

16x9
Billeder fra Sandy Hook-massakren Foto: Scanpix

Næsten et år efter massakren på Sandy Hook frigiver politiet i Newton i USA nu billeder fra skolen og fra gerningsmanden Adam Lanzas hjem, hvor angreb

Næsten et år efter massakren på Sandy Hook frigiver politiet i Newton i USA nu billeder fra skolen og fra gerningsmanden Adam Lanzas hjem, hvor angrebet på skolen blev planlagt. På billederne kan man bl.a. se, at Adam Lanza opbevarede en del våben på sit værelse.

Det er ikke lykkes for myndighederne at finde en forklaring på, hvad der motiverede 20-årige Adam Lanza til at dræbe 20 elever og seks voksne på Sandy Hook-skolen. Den officielle rapport om tragedien i Newton i Connecticut blev offentliggjort mandag.

Adam Lanza tog livet af sig selv efter massakren, der er en af de værste nogensinde i USA. Rapporten fra statsadvokaten i Connecticut giver ingen klare svar på, hvad der drev Lanza til at begå ugerningen.

Det er tidligere kommet frem, at han havde store mentale problemer, og rapporten beskriver Lanza som en person, der levede en isoleret tilværelse.

Mor finasiererede våbenkøb
Under ransagningen af huset fandt politiet en check, som moren havde udstedt til sin søn, så han kunne udvide sin våbensamling ved at købe en pistol i julegave.

Men den blev aldrig indløst. Tidligt om morgenen den 14. december dræbte Adam Lanza sin mor. Derefter satte han kurs mod Sandy Hook-skolen.

Lanza var fascineret af våben, og rapporten beskriver hans "besættelse af massemord". Især nedskydningen af elever og lærere i 1999 på Colombine High School i Colorado optog den ensomme mand.

- Det åbenlyse spørgsmål, som står tilbage, er: "Hvorfor dræbte han 27 personer, deriblandt 20 børn?". Desværre bliver det spørgsmål måske aldrig fuldt ud besvaret, hedder det i rapporten.

Connecticut har siden gennemført store stramninger af delstatens våbenlov, mens præsident Obamas forsøg på at skærpe den nationale lovgivning ikke er lykkedes.