TV: Danske Mikkel er løvehvisker i Afrika

De fascinerende billeder af danske Mikkel Legarth, der krammer og leger med en fuldvoksen løve i Afrika, er de seneste par måneder blevet et kæmpehit på nettet.

- Det har været ret overvældende, at interessen har været så stor og vi har fået så meget opmærksomhed fra medierne. Vi havde regnet med, at det ville være én artikel i Daily Mail i England og det blev så lige pludselig til hele verden. Det er ret vildt, siger Mikkel Legarth over en Skype-forbindelse fra Afrika til TV 2.

Mikkel Legarth har sammen med tyske Valentin Gruener grundlagt Modisa Wildlife Project i Botswana. De tilbyder interesserede frivillige en autentisk oplevelse på naturens vilkår, hvor man dagligt kan leve i tæt relation med naturreservatets løver.

- Vi kan bruge den store opmærksomhed til at få budskabet ud om, hvad vi laver. Vi skal netop have fat i folk, så opmærksomheden kommer herned til Afrika, løverne og hele naturen, så vi kan lave en forbedring af det, siger Mikkel Legarth til TV 2.

Netop den tætte relation mellem mennesker og dyr danner grundlag for videoen og billederne i denne artikel. Især billederne med løvinden Sirga, som Mikkel Legarth og Valentin Gruener har opfostret siden hun blev forladt af sin flok, viser med al tydelighed, hvor tætte bånd de har knyttet.

Hvad er risikoen ved det her?

- Der er altid en risiko for, at der kan ske noget, men det er en risiko, som vi har ovevejet, inden vi kastede os ud i det her. Så det er noget, vi har accepteret - ligesom der er risici ved alle mulige andre arbejdsformer. I sidste ende kan de jo slå en ihjel, så det skal vi selvfølgelig passe på ikke sker, siger Mikkel Legarth.

Mikkel Legarth og Valentin Gruener fandt Sirga stærkt afkræftet og dehydreret i februar 2012. De følgende måneder blev løvinden plejet og fedet op og vendte langsomt, mens støt tilbage til livet.

I dag er Sirga en fuldvoksen løve i sin bedste alder og prægtig form. Som billederne i artiklen viser, har hun langt fra glemt, hvem der for små to år siden reddede hende. Hun følger trofast i fodsporene på Mikkel Legarth og Valentin Gruener og elsker at lege, kramme og tumle med de to dyreelskere.

Hvad giver det dig, at få et stort knus af en løve?

- Det er noget helt specielt. Jeg ser det som et stort privilegium at få mulighed for at arbejde med løver. Det er fantastisk at have så nært et forhold til hende, når vi har reddet hende sidste år, hvor hun var ved at dø. Nu render hun rundt ude i bushen og jager antiloper. Det er en fantastisk følelse, siger Mikkel Legarth.

Den langsigtede plan med Modisa Wildlife Project er at oprette et beskyttet område, hvor løverne kan jage og bevæge sig frit - uden at genere de lokale bønder.