Udland

Syrisk minister lover polio-vaccine til alle børn

Den fungerende syriske udenrigsminister, Faisal Mekdad, har lovet at regeringen vil vaccinere alle syriske børn efter at flere tilfælde af polio er brudt ud i landets nordøstlige region. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Mekdad siger, at regeringen vil arbejde sammen med FN og flere nødhjælpsgrupper for at nå ud til børnene. Det gælder især dem, der bor i områder som er under oprørernes kontrol..

Mekdads udtalelse kommer få dage efter at FN’s sundhedsorgan WHO bekræftede 10 tilfælde af polio i den nordøstlige del af Syrien. Det er første gang at polio er brudt ud i Syrien i 14 år, og øger risikoen for spredning af sygdommen.

Faisal Mekdad nævnte ikke noget om hvornår vaccinations-kampagnen ville begynde og heller intet om, hvordan børnene i områder styret af oprørerne vil få fat i medicinen.