Udland

Himmelsk luksus: Så vildt boede biskop

Den tyske, katolske biskop for byen Limburg, Bishop Franz-Peter Tebartz-van Elst, er blevet ekskluderet fra sit embede som biskop af den katolske pave Francis. Det sker efter, at biskoppen har brugt næsten en kvart milliard kroner på at bygge et palads af en præstegård. Ukatolsk, kalder flere tyske medier opførslen, som også kalder biskoppen ”bling-bling biskoppen”.

Boligen minder mest af alt om et mindre fort, hvor bygningen omkranser en atriumgård i midten. Og der er ikke blevet sparet.

Alene haven har kostet over en halv million kroner, og som en del af præstegården, eller præstepalæet, har Biskop Franz-Peter også sit eget kapel til det beskedne beløb på 21 millioner kroner, sammen med et 100.000 kroner dyrt badekar og et konferencebord til 180.000 kroner.

Løj om omkostninger

Biskoppen fra Limburg kom først i søgelyset, da han blev beskyldt for at have fløjet på business- eller første klasse på en rejse for at besøge fattige i Indien.

Dertil kommer selvfølgelig præstegården i Limburg, som var budgetteret til kun at skulle have kostet 41 millioner, i stedet for de 231 millioner, som det endte med.

Sagen har vakt stor vrede blandt de tyske katolikker, som synes, at deres kirkeskat bliver fråset væk på forkerte projekter.  Sidste år betalte de tyske katolikker over 38 milliarder kroner i kirkeskat.

Biskop Franz-Peter Tebartz-van Elst blev efter to dage i Vatikanet hos pave Francis ekskluderet fra sit embede. Franz-Peter fløj eftersigende på økonomiklassen til Rom.

Den katolske pave Francis har selv gjort det til sin mærkesag, at få den katolske kirke over på et mere simpelt og ydmygt spor.