Udland

Nuttet pandaunge stortrives i Zoo

Den lille pandaunge, som kom til verden i Taipei Zoo i Taiwan den 7. juli, ser ud til at stortrives.

Moren er den ni-årige Yuan Yuan, som blev kunstig insemineret tilbage i marts. I løbet af de seneste tre år har den zoologiske have forsøgt at inseminere Yuan Yuan adskillige gange - og syvende gang skulle altså vise sig, at være lykkens gang. Naturlig graviditet ved pandaer i fangensskab er relativt sjældent.

Yuan Yuan er sammen med sin panda-ven Tuan Tuan doneret til Taiwan fra Kina. De to pandaer er blandt de mest populære dyr i den zoologiske have, og Yuan Yuans graviditet har været fulgt med spænding, ligesom ungens liv nu følges med stor bevågenhed af medierne.

Normalt skal pandaunger, som er født uden for Kina, afleveres tilbage, men i dette tilfælde får Taiwan lov til at beholde ungen.