Udland

To anholdt efter indbrud på Buckingham Palace

Sikkerheden omkring Buckingham Palace i London er lørdag ved at blive gået efter i sømmene, efter at det er kommet frem, at der har været indbrud på den kongelige residens i løbet af ugen.

To mænd er blevet anholdt i sagen. Den ene af dem har angiveligt klatret over et hegn og anklages for indbrud, ulovlig indtrængen og hærværk.

Manden blev opdaget midt i gerningsøjeblikket mandag aften på et område af Buckingham Palace, der "er åbent for offentligheden om dagen", oplyser politiet.

Dronningefamilien var væk

Den anden mand mistænkes for at have medvirket til at begå forbrydelsen.

- Begge mænd skal til yderligere afhøringer på en central politistation i London, fortæller en talsmand for politiet.

- En gennemgang af de specifikke omstændigheder er nu ved at blive udfærdiget. Ingen medlemmer af den kongelige familie var til stede på Buckingham Palace på gerningstidspunktet, siger talsmanden.

Tiligere indbrud

Dronning Elizabeth og Prins Philip er i august og september på Balmoral-slottet i Aberdeenshire i Skotland.

Indbruddet bringer tankerne tilbage til 1982, hvor Michael Fagan fik adgang til den royale residens og nåede hele vejen ind til dronningens private gemakker, mens hun lå og sov.

Dengang vågnede dronningen til synet af 30-årige Fagan, der sad på sengekanten.

Rygterne siger, at de talte sammen i en halv times tid, inden han blev anholdt.

Det er dog sket flere gange siden, at folk har snydt de mange sikkerhedsforanstaltninger. Blandt andet er det tidligere lykkedes en gruppe demonstranter at klatre over murene og protestere på plænen foran paladset.

Det britiske kongehus har endnu ikke kommenteret hændelsen.