Udland

Et syrisk dilemma: Far vil have krig - mor vil ikke

Krigen raser i Syrien, den humanitære katastrofe vokser, og det internationale samfund overvejer en krigsintervention.

I Syrien er lejrene delt mellem oppositionen og dem, der støtter præsident Bashar al-Assad. Men det er ikke alle syrere, der bruger slagmarken til at kæmpe for deres politiske standpunkt.

TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt har mødt en helt særlig syrisk familie, der lever med store uenigheder på en fredelig måde: Far er tilhænger af en militær aktion fra USA og deres allierede - og mor er imod. Deres kærlighed er dog stærkere end uenigheden.

- Jeg tror, at mange vil være enige om, at sådan en familie er et eksempel for mange, der kæmper og slår hinanden ihjel. Uanset hvem man er enig med, så er den her familie et eksempel på, hvordan man kan finde ud af at være sammen, selvom man har meget forskellige holdninger til en meget væsentlig sag, fortæller Rasmus Tantholdt.

Familien har selv været meget påvirket af krigen, da de for godt et halvt år siden måtte flygte til Jordan, efter deres hus blev ødelagt. De blev en del af den statistisk, der fortæller om flere end to millioner flygtede fra det borgerkrigshærgede land.

I gennemsnit flygter 5000 mænd, kvinder og børn til et af Syriens nabolande hver eneste dag, lyder vurderingen fra FN ifølge de internationale nyhedsbureauer. Dertil kommer antallet af folk, der er drevet på flugt internt i Syrien, som nu ligger på 4,25 millioner mennesker.

- Derfor er den her historie så speciel. For det handler ikke bare om, hvorvidt du stemmer på Venstre eller Socialdemokratere - det er et spørgsmål om liv eller død. Derfor var det også et stort øjeblik for mig at møde de her mennesker, fortæller Rasmus Tantholdt.

Se indslaget om den syriske familie i klippet videoplayeren ovenfor.

HELE UGEN SÆTTER TV 2 NYHEDERNE FOKUS PÅ KRIGEN I SYRIEN MED EN UDVIDET DÆKNING. SE MEGET MERE OM PROBLEMERNE I SYRIEN - DET ER KLOKKEN 22 PÅ TV 2.