Udland

Sverige giver alle syrere permanent opholdstilladelse

Sverige har valgt at give permanent opholdstilladelse til alle de syrere, som søger asyl i Sverige. Tidligere fik de syriske flygtninge kun opholdstilladelse i tre år.

- Konflikten har midt sagt forværret sig betydeligt, og derfor mener vi heller ikke, at den vil ende i en overskuelig fremtid, så vi har ændret vores procedure. Ifølge international ret skal de have permanent opholdstilladelse, og det har vi besluttet at give dem, fortæller Anders Danielsson, genereldirektør hos det svenske Migrationverket til svenske SR.

Sverige havde tidligere valgt at give alle syriske flygtninge et treårigt opholdstilladelse, og vil være det første land i Europa, som giver de syriske flygtninge permanent opholdstilladelse. Alle andre EU-lande giver midlertidige opholdstilladelser på for eksempel et eller tre år.

8.000 syrere kan blive i Sverige

I alt 8.000 syriske flygtninge i Sverige, som før har modtaget tre års opholdstilladelse, kan se frem til at få permanent opholdstilladelse, og der åbnes også op for familiesammenføringer.

- Det bliver nok den største konsekvens for de mange flygtninge, at de kan blive forenet med deres familier, som stadig befinder sig i Syrien eller de omkringliggende lande, siger Anders Danielsson.

Sveriges valg rammer samme tid, som at FN opdaterer deres flygtningetal for Syrien. Op imod to millioner syrere er flygtet fra Syrien inden for de sidste to år.