Udland

16-årige Anas på flugt med kræftsvulst i hjernen

Mens flere end 100.000 mennesker er blevet dræbt i krigen i Syrien, så anslår FN, at fem millioner syrere er intern fordrevne - altså på flugt inde i Syrien. Andre flygter til nabolade som Libanon og Jordan

En af dem er 16-årige Anas Al-Rafaie. Ham og hans familie står ikke bare midt i en, men to tragedier. Krigen i deres hjemland har gjort dem til flygtninge i Jordan. Men endnu værre - Anas Al-Rafaie har en kræftsvulst i hjernen.

- Det begynder at gøre ondt i hovedet og så kommer der nogle stød i hovedet. Mine øjne begynder at sløre og så kan jeg ikke se. Også bliver min hørelse nedsat, fortæller Anas Al-Rafaie til TV 2 NYHEDERNEs Rasmus Tantholdt, der netop nu befinder sig i Jordan.

Ikke råd til behandling

På trods af krigen fik Anas Al-Rafaie behandling for sin kræftsvulst i Syrien. Men for tre måneder siden rykkede krigen så tæt på, at familien følte sig tvunget til at flygte. I Jordan har de ikke råd til behandlingen.

- Jeg har forsøgt meget for at få hjælp, men ingen har kunnet hjælpe, fortæller Anas Al-Rafaies far, Muhammed Al-Rafaie.

Mange af flygtningene fra Syrien bor i flygtningelejre, men familien Al-Rafaie har lejet et lille værelse. Faderen har fået et arbejde i Jordan, men skal forsørge en kone og otte børn.

Det er yderst småt med penge. Og i forhold til deres kræftsyge dreng - også småt med håb.

- Hvis han ikke bliver behandlet hurtigt, vil denne ondartede kræftsygdom kunne betyde, at han kan gå bort hvert øjeblik, siger Muhammed Al-Rafaie.

Selv siger 16-årige Anas Al-Rafaie:

- Jeg er ikke bange. Jeg stoler på Gud. Hvis han mener, jeg skal leve, så lever jeg.

22 NYHEDERNE sendes hele ugen i en udvidet udgave med fokus på konflikten i Syrien. Se med fra kl. 22 på TV 2.