USA spiller med musklerne: Sender krigsskib mod Syrien

Det amerikanske hangarskib USS Nimitz skulle egentlig have sat kursen mod USA. Men nu er der kommet en ny ordre.

Amerikanske embedsmænd siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at skibet sammen med fire andre krigsskibe i sin gruppe nu befinder sig i Det Røde Hav - klar til at gå i krig i Syrien.

Ifølge Reuters handler det om, at USS Nimitz skal agere støtte i det, der fortsat beskrives som et begrænset angreb i Syrien, der er under anklage for at have brugt kemiske våben mod civile.

Nimitz er et krigsskib af en anselig størrelse. Det måler 332 meter i længden og regnes for et af de største krigsskibe i verden.

Det ligger ikke fast, om USS Nimitz kommer i krig - eller om der overhovedet bliver et angreb pĂĄ Syrien.

Men i lørdags meddelte USA's præsident, Barack Obama, at han vil søge at få Kongressens opbakning til at straffe Assad-regimet militært, mens Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen regner det som afgørende, at det internationale samfund reagerer over for Syriens (mulige) anvendelse af kemiske våben.

- Jeg er overbevist om, at det har fundet sted. Jeg er også overbevist om, at det syriske regime står bag, siger Fogh mandag på et pressemøde i Bruxelles ifølge Ritzau.

- Jeg mener, at der er enighed om, at vi har brug for en håndfast international reaktion for at undgå, at der bliver udført angreb med kemiske våben i fremtiden. Det vil sende et meget farligt signal til diktatorer i hele verden, hvis vi ser passivt til og ikke reagerer, lyder det.

Generalsekretæren oplyste, at Nato ikke har sine egne informationer, men støtter sig til de enkelte medlemslandes efterretninger.