Udland

Syrien til FN: Stop USA fra at angribe os

Det syriske styre har henvendt sig til FN for at få dem til at stoppe et muligt væbnet angreb fra USA.

I et brev sendt til FN's generalsekretær Ban ki-Moon og præsident for sikkerhedsrådet Maria Cristina Perceval, beder den syriske FN-ambassadør om hjælp til at forhindre et angreb fra USA.

- FN-generalsekretæren skal tage sit ansvar på sine skuldre, og kæmpe for at vi ikke ender med en militær løsning, men skal i stedet arbejde på at nå en politisk løsning på krisen i Syrien, siger FN-ambassadøren Bashar Ja'afari ifølge syrisk stats-tv. Det fortæller Reuters.

1.400 dræbte i kemisk angreb

Ifølge de amerikanske myndigheder har over 1.400 syrere mistet livet i et kemisk angreb, som kaldes det værste på verdensplan siden Saddam Hussein gassede tusind i Kurds i 1988.

Selvom der ikke længere er tvivl om hvorvidt der har været et kemisk angreb eller ej, så benægter Syriens regering at have noget med det kemiske angreb at gøre. Også derfor mener de, at USA ikke skal bruge militære midler, men i stedet forsøge at påvirke situationen fredeligt.

- Som medlem af Sikkerhedsrådet, skal USA være 'fredssponsor', og som partner med Rusland forberede en konference om netop Syrien, og ikke være en stat som bruger vold mod andre, som er imod deres politik, siger Ja'afari.

Obama venter på Kongressen

Henvendelsen fra Syrien kommer efter at Obama i lørdags meldte ud, at han var parat til at foretage et militært angreb, hvis han kunne få opbakning fra den amerikanske Kongres, som igen samles den 9. september.

Oven i det fremviste den amerikanske udenrigsminister John Kerry søndag forskellige informationer, som USA mener beviser, at det var den syriske regering der har ansvaret for det kemiske angreb.