Udland

Demonstration i Jordan stopper kronprinsessens pressemøde

Den danske udviklingsminister, Christian Friis Bach, og Kronprinsesse Mary måtte stoppe et interview med danske pressefolk i en af verdens største flygtningelejre, da en demonstration kom for tæt på.

Kronprinsessen og udviklingsministeren besøger i øjeblikket Za'Atari, verdens andenstørste flygtningelejr med over 120.000 flygtninge, men interviewet med de danske pressefolk blev stoppet brat, da de jordanske sikkerhedsfolk ikke længere var sikre på situationen.

- Vi var i gang med et interview med udviklingsministeren, og DR havde netop afsluttet et interview med Kronprinsessen, da nogle FN-vagter kommer ind og fortæller os, at skal vi væk nu, fordi der er en demonstration for tæt på. Heldigvis var vi ved at være færdige alligevel, fortæller Camilla Slyngborg, journalist hos TV 2 fra Jordan

Demonstration mod gasangreb

Det var en demonstration med utilfredse syriske flygtninge, som ifølge de jordanske sikkerhedsstyrker, kom for tæt på Mary og udviklingsministeren, hvorefter de hurtigt blev fjernet fra området, men kronprinsessen og udviklingsministeren var ikke i fare, fortæller udviklingsministerens presserådgiver, Poul Kjar, fra Jordan.

- Demonstrationen var ikke rettet mod hverken kronprinsessen, udviklingsministeren eller Danmark, men mod det gasangreb, der skulle være sket i Damaskus, fortæller Poul Kjar til tv2.dk.

Efterfølgende blev Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Christian Friis Bach kørt ud af lejren og tilbage til byen, hvor de fortsætter deres tæt planlagte program.