Udland

Amerikaner vil nedskyde overvågningsdroner

I USA bliver det nu lovligt for virksomheder at bruge flyvende droner til overvågning, og har startet en lokal anti-drone aktivisme i Colorado.

Droner, de fjernsyrede og ubemandede flyvende maskiner, bliver mere og mere udbredte i USA, specielt til overvågning, og det har skabt stor debat i Guds eget land. Her er der mange, der ikke ønsker, at landet skal blive til en overvågningsstat, hvor de kan blive overvåget af flyvende droner.

Det har fået en indbygger i den lille by Deer Trail ved Denver i Colorado til at sende et forslag ind til det lokale byråd. Et forslag som åbner op for USA's nok mest specielle jagttilladelse: En tilladelse til at nedskyde droner, hvilket endda vil give en belønning på omkring 600 kroner for hver eneste der bliver skudt ned.

Man må selvfølgelig kun bruge haglgevær - dronerne skal have en sportslig chance.

Luftfartsvæsen: Skyd ikke dronerne

Forslaget om den noget specielle jagttegnstilladelse skal afgøres den 6. august, men det amerikanske luftfartsvæsen, FAA, har allerede været ude og sige, at de vil fraråde alle at skyde efter droner, som skulle flyve rundt over byerne.

Tidligere på ugen tillod FAA at kommercielle firmaer kan bruge droner til overvågning, og der er allerede stor debat i USA om staten bruger, eller vil bruge, droner til overvågning af den amerikanske befolkning.

Philip Steele, som er beboeren fra Deer Trail, der foreslog tilladelsen om at nedskyde droner, frygter en større overvågning.

- Det her er et symbolsk forslag. Helt basalt så tror jeg ikke på, at vi skal have et overvågningssamfund, og jeg tror desværre, at vi er på vej i den retning, siger Phillip Steele til en lokal tv-station.