Udland

Hackere truer: I dag angriber vi USA

Gang på gang har det verdensomspændende hackernetværk Anonymous blandet sig i verserende sager og konflikter verden over.

I dag - 7. maj - skulle det så være USA's tur til at blive ramt af hackernes vrede i en aktion, der går under navnet "OpUSA".

Det skriver tech-sitet Mashable.com

Hackergruppen barsler således med et angreb mod ni navngivne og indflydelsesrige institutioner i USA - heriblandt Pentagon, FBI, Det Hvide Hus, National Security Agency - samt omkring 130 amerikanske banker.

- Anonymous vil sikre, at 7. maj bliver en dag, der bliver husket, lyder det fra en Anonymous-kilde til den amerikanske netavis Huffington Post.

Hvornår på dagen, angrebet i givet fald bliver sat i værk, vides ikke, men Anonymous påstår at have støtte fra det muslimske netværk Izz al-Din Qassam Cyber Fighters, der tidligere har udført en række succesfulde angreb (DDoS-angreb, red.) mod forskellige, amerikanske banker.

Hos Departement of Homeland Security i USA ryster man dog ikke synderligt på hånden over truslerne.

I sidste uge udsendte de således en pressemeddelelse, der tonede angrebet ned.

- Det vil sandsynligvis resultere i begrænsede afbrydelser, og angreb, der besværliggør adgangen til offentligt tilgængelige hjemmesider.

Anonymous har tidligere varslet storstilede angreb, der ikke rigtig er blevet til noget.