Udland

Anholder fire i antiterroraktion

Italiens politi anholdt tirsdag fire af seks mænd, som formodes at være medlemmer af en militant islamistisk celle, som planlagde angreb i USA, Israel og Italien.

Politiet siger, at de fire mænd sammen med to sammensvorne ville træne militante til terrorangreb og derefter sende dem udenlands.

Blandt dem, der blev forsøgt rekrutteret, var illegale indvandrere til Italien. De blev sendt til træningslejre i Afghanistan, Tjetjenien, Irak og Yemen.

Pågrebet flere steder

De italienske myndigheder har ikke offentliggjort detaljer om, hvilke mål der skulle have været ramt i de tre nævnte lande.

Det paramilitære politi, som har stået for anholdelserne, siger, at mændene blev pågrebet i Milano, Bruxelles, på Sicilien og i Andria i den sydlige italienske region Puglia, hvor gruppen havde base.

Blandt de anholdte er en tuneser, som har været imam i moskeen i Andria.

Anti-vestlige følelser

To andre tunesere er efterlyst i sagen, da politiet mener, at i alt seks mænd forsøgte at rekruttere militante for at sende dem til udlandet, hvor de skulle begå "internationale terrorangreb og opflamme racistisk had."

I nogle tilfælde har nye rekrutter gennemført terrorangreb i Irak, hedder det. Terrorcellen var præget af "intens anti-semitisme og anti-vestlige følelser."

- Medlemmer havde en aversion mod en række stater i forbindelser med deres religiøse krig, siger politiet i en erklæring.