Udland

74 danskere med i Boston Maraton

Boston Maraton, der er mandag eftermiddag amerikansk tid blev ramt af to eksplosioner, er en stor begivenhed, som trækker tusindvis af mennesker til fra hele verden. Således også fra Danmark.

Ifølge løbets hjemmeside deltog 74 danskere i selve løbet. Derudover har der været danske tilskuere til løbet. Der er også danskere bosiddende i Boston.

Udenrigsministeriets Borgerservice har haft kontakt til de danske konsulater i New York og Boston og oplyser til tv2.dk, at der ikke er meldinger om sårede eller dræbte danskere på nuværende tidspunkt.

Udenrigsministeriets Borgerservice har kun modtaget få henvendelser fra danskere efter bombeeksplosionerne, men det er natten til tirsdag dansk tid dog endnu for tidligt at drage endelige konklusioner, da de amerikanske myndigheder er sparsomme med informationerne. Udenrigsministeriets Borgerservice følger fortsat situationen nøje.

Maraton-klub har samling på tropperne

Den danske klub Marathon Travel Club havde 40 deltagere i løbet og tilskuere på ruten.

-Alle gæster er talt op, og der er styr på allesammen, fortalte Thorvald Mogensen, direktør i Marathon Travel Club, mandag aften til TV 2.

Ifølge Boston Politi er mindst to personer dræbt og over 100 kvæstede. Heriblandt flere børn.