Udland

Bulgarsk mand brænder sig selv

En 41-årig mand satte onsdag ild til sig selv i Bulgarien og blev den sjette person, der på denne måde protesterer mod fattigdom og udbredt korruption i landet.

Den nationale radio NBR siger, at manden kom fra en landsby nær byen Silistra ved Donau. Han var arbejdsløs og far til et barn. Han er indlagt på et hospital i kritisk tilstand.

Flere og flere har deltaget i voldsomme protester mod brutalitet hos myndighederne og mod høje el-priser i EU's fattigste land.

Bulgariens 7,3 millioner indbyggere tjener i gennemsnit 400 euro om måneden (lidt under 3000 kroner), mens pensioner kun er det halve af dette beløb.

Under den hårde vinter, hvor mange har frosset, har demonstranter krævet, at regeringen nationaliserer elselskaberne for at få kontrol med priserne på elektricitet, men det har den nu forhenværende regering hidtil afvist.

Demonstrationerne, som fik regeringen til at gå af, er taget af i styrke, men de ventes at flamme op igen før det kommende valg.

- Jeg har fået nok. Der er ikke noget brød at få, og jeg kan ikke holde det ud længere, sagde manden til lægerne, da han blev indlagt, oplyser hospitalsdirektør Daniela Kostadinova til bulgarsk radio.

Den seneste selvafbrænding skete kun to dage efter, at en 59-årig mand i byen Boboidol satte ild til sig selv for at protestere mod udviklingen i landet.

Tre mænd er tidligere omkommet ved selvafbrændinger i Bulgarien, og flere er indlagt i kritisk tilstand.