Udland

Kræftsyg Chavez har svært ved at trække vejret

Skrøbelig og alvorligt syg. Sådan er status på helbredet hos Hugo Chavez, som kæmper for livet.

Venezuelas kræftsyge leder, Hugo Chavez, har fået en ny, "alvorlig" infektion, og hans vejrtrækningsproblemer er forværret.

Det oplyser regeringen i det sydamerikanske land, hvor han har været præsident siden 1999, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Chavez' tilstand er fortsat meget skrøbelig, siger informationsminister Ernesto Villegas, der mandag gav seneste helbreds-update på den 58-årige præsident, som har gennemgået en skrap kemoterapi i hovedstaden Caracas.

Landets vicepræsident, Nicolas Maduro, fortalte for nylig, at Hugo Chavez var ved godt mod, men kæmpede for sit liv.

Rygterne har i det hele taget svirret i den seneste tid om Chavez, som ikke har talt eller vist sig offentligt, siden han gennemgik sin fjerde kræftoperation i løbet af 18 måneder i den cubanske hovedstad, Havana, 11. december sidste år.

Seneste livstegn fra Chavez er et billede af ham i sygesengen omgivet af sine to døtre, Rosa Virginia og Maria, i Cuba. Billedet var ifølge de venezuelanske myndigheder taget 14. februar.

Men vicepræsidenten, Nicolas Maduro, afviser forlydender i flere medier og den politiske opposition om, at Hugo Chavez skulle være død.

Ved slutningen af sidste år blev den 58-årige leders tilstand forværret på grund af en luftvejsinfektion, og han fik blandt andet hjælp til at trække vejret.

Men Chavez kom ovenpå igen i januar, og derfor besluttede hans læger i Cuba at begynde med supplerende behandling i form af kemoterapi, sagde vicepræsidenten.

Ifølge Maduro besluttede Chavez i sidste måned at vende tilbage til Venezuela fra Cuba.

Hugo Chavez, der er kendt for sin kritiske kurs over for USA, blev i oktober sidste år genvalgt for en fjerde embedsperiode.

/ritzau/