Udland

IKEA i ny skandale: Tærte indeholdt tarmbakterier

De kinesiske sundhedsmyndigheder har konstateret, at et større parti IKEA-chokoladetærter med mandler indeholdt colibakterier, en bakterie der findes i afføring fra mennesker, dyr og i jord.

Tidligere var der ellers tale om chokoladebarer, men efter at tv2.dk har talt med presseansvarlig i IKEA Danmark Tina Würgau Lindharth, kan det nu konstateres, at der er tale om tærte.

- Jeg kan fortælle, at det handler om 1800 mandeltærter, som de kinesiske sundhedsmyndigheder har destrueret i november 2012, siger hun.

Tidligere fortalte presseansvarlig i IKEA Global Ylva Magnusson, at tærterne, der var sendt til Shanghai, blev stoppet inden de nåede ud til forbrugerne.

- Jeg kan forsikre om, at tærterne aldrig er nået ud til kunderne, men mere kan jeg ikke fortælle lige nu. Vi er i gang med at kigge ind til problemet, siger Ylva Magnusson.

Den danske presseansvarlig bekræfter dette og fortæller, at IKEA lige nu er i tæt dialog med leverandøren af tærterne samt de kinesiske myndigheder.

- Vi tager det her dybt alvorligt, og vi forsøger lige nu at danne os et overblik, siger Tina Würgau Lindharth.

Ifølge de informationer tv2.dk har indtil videre, er der ikke sendt inficerede tærter til andre steder end Shanghai, Kina.

Det vides endnu ikke, hvor colibakterierne stammer fra.

tv2.dk følger sagen.