Udland

Rusland indstiller eftersøgning efter meteorit

De russiske myndigheder har søndag indstillet eftersøgningen af resterne af den meteor, der slog ned øst for Uralbjergene i fredags, og som sårede omkring 1200 personer og beskadigede flere tusinde bygninger.

Den 10 tons tunge meteor er forsvundet sporløst på trods af, at dykkere lørdag undersøgte den nærliggende sø Tjebarkul, hvor et otte meter bredt hul i isen tydede på, at et stort stykke af meteoren var slået ned.

- Dykkerne arbejdede dér, men vi fandt ingenting, siger Vjatjeslav Ladonkin, katastrofeministeriets talsmand.

Ifølge talsmanden tvivler myndighederne på, at det store hul i isen var et resultat af meteoritten.

De fleste meteorer bliver brændt op, før de rammer Jorden - men når en meteor ikke når at brænde op og i stedet rammer Jorden, bliver den kaldt en meteorit.

- Vi tror, at hullet er forårsaget af noget andet. Derfor har vi taget en beslutning om at stoppe eftersøgningen. Den vil ikke fortsætte i dag (søndag, red.), siger Vjatjeslav Ladonkin.

De russiske myndigheder har derfor besluttet at fokusere på at genopbygge regionen i stedet for at lede efter meteoritten.

Omkring 40 personer er søndag stadig indlagt på hospitaler i regionen. Størstedelen har sår fra flyvende glasskår, brækkede knogler og hjernerystelser.

Lørdagen igennem har 20.000 frivillige været på gaderne i Tjeljabinsk-regionen for at rydde op efter ødelæggelserne.

Der var ingen, der havde forudset meteoren. Ifølge rumagenturet Nasa sker den slags meteornedslag én gang hvert 100. år.