Udland

TV: Meteorregn sårer 550 i Rusland

En meteorregn over Ural-regionen i Rusland natten til fredag sårede 550 personer, skabte stor panik, voldsomme rystelser, smadrede vinduer, strømafbrydelser og mobiltelefoner uden signal. 112 personer er indlagt på hospitalet, skriver Russia Times.

Meteorregnen sker natten inden at asteroide '2012 DA-14' vil være rekordtæt på Jorden i aften kl. 20.25.

Meteorregnen i Rusland medførte en serie af eksplosioner i den nedre del af atmosfæren, som videre skabte en trykbølge - og det var den, som blandt andet fik glasset i vinduer til at sprænge i tusind stykker.

- En meteorit eksploderede over Tjeljabinsk-regionen. Trykbølgen fra den blæste vinduer ud flere steder, men ingen fragmenter fra selve meteoren ramte jorden, fortæller en talsmand fra de russiske myndigheder til nyhedsbureauet Interfax.

Det forlyder at meteorregnen har såret omkring 400 personer.

Der rapporteres en hel del materielle skader flere steder i regionen.

Vidner fortæller, hvordan de hørte høje eksplosioner natten til fredag, og hvordan voldsom panik bredte sig blandt befolkningen i regionen.

Det bekræfter myndighederne.

- Vi har modtaget adskillige opkald om panik, strømafbrydelser og kvæstelser, lyder det.

Ural-regionen er mest kendt for Uralbjergene, der er en 2500 kilometer lang bjergkæde i det vestlige Rusland. Kæden anses som den nordlige del af den naturlige grænse mellem Asien og Europa. Området er tyndt befolket.