TV: Kæmpe brag og skrækslagne meteor-øjenvidner

En meteorregn over Ural-regionen i Rusland fredag formiddag skabte stor panik, voldsomme rystelser, smadrede vinduer og strømafbrydelser - og kvæstede ifølge AFP op mod 950 personer.

Meteoren sendte en regn af sten ned over Rusland og skabte en trykbølge, og det var den, som blandt andet fik ruder i vinduer til at sprænge i tusind stykker.

En voldsom oplevelse for personer i regionen, fortæller øjenvidnet Michael Garnett, der er professionel spiller på det lokale ishockeyhold Traktor Chelyabinsk.

Alarmer ringede - og et stort brag

- Jeg var skrækslagen. Jeg havde lige trykket på snooze-knappen på min iPhone for at sove en anelse længere, så jeg var faldet i søvn igen, da jeg blev vækket af et kæmpe brag.

- Jeg bor på 23. etape i en 24 etagers bygning, og da jeg kiggede op, dinglede lamperne, og der var bilalarmer, der var gået i gang. Det var helt utroligt, fortæller han i et interview, som TV 2 News er kommet i besiddelse af.

Et andet øjenvidne, 36-årige Viktor Prokofiev - en lokal indbygger i byen Yekaterinburg i Uralbjergene - beskriver sin oplevelse af meteorregnen således:

Som at blive blændet af billygter-

Jeg var på vej på arbejde i min bil. Det var ret mørkt. Men pludselig blev det lyst, som om det var dag... Jeg følte, at jeg blev blændet af billygter, siger han ifølge Ritzau.

De fleste af de tilskadekomne er såret af glassplinter. På den lokale skadestue har meteoren skabt travlhed.

- De skader, vi har behandlet folk for, har fortrinsvis været snitsår, der skyldes, at vinduer og rammer blev smadret og kastet rundt. Vi har behandlet 60-70 personer, og gangen er stadig fyldt op, fortæller Vladimir Basmannikov, Kirurg på Chelyabinsk Hospital.

Der er ingen meldinger om døde, men tidligere forlød det, at der var op mod 500 sårede. Det tal er ifølge de seneste meldiner fra nyhedsbureauet AFP vokset til 950.

SE EN VIDEO AF, HVORDAN ET ANDET ØJENVIDNE OPFANGEDE LYDEN FRA ET AF NEDSLAGENE HER OVENFOR.