Finder kratere efter meteorregn
Flere og flere detaljer dukker nu op om den meteorregn, der tidligt fredag morgen lokal tid ramte Ural-regionen i Rusland.
Russiske myndigheder melder nu om, at 725 mennesker har søgt lægehjælp i den russiske by Chelyabinsk - hovedsageligt på grund af snitsår som følge af den voldsomme trykbølge, meteoren skabte, og som knuste blandt andet vinduer i flere byer.
Fundet kratere
Samtidig meddeler det russiske rumakademi, at meteoren vejede 10 ton, fløj med en hastighed på 54.000 km/t og eksploderede angiveligt i 30-50 kilometers højde.
Samtidig meddeler det russiske militær, at de har fundet tre nedfaldssteder - ét af dem et krater på seks meter. Der er endnu ikke meldt om dødsfald som følge af den sjældne begivenhed.
Militæret deltager nu i redningsaktionen og søger samtidig området efter rester af meteoren.
Kunne lige så godt have været Danmark
- Det er helt tilfældigt, hvor en meteor rammer. Jorden drejer jo rundt på 24 timer, så det er afhængig af på hvilket tidspunkt, en meteor kommer, hvor den ender henne. Så det kunne lige så godt have været i København, siger Hans Ulrik Nørgaard-Nielsen, der er seniorforsker på DTU Space, til Ritzau.
Meteornedslag fra det ydre rum, som er kraftige nok, når de rammer Jorden, hører dog til sjældenhederne.
- Der er jo enorm god plads i Solsystemet, så det er meget sjældent, at der er meteorer, som rammer Jorden og gør skade. Der er nok et sted mellem 100 og 1000 år mellem, at der sker noget alvorligt, siger han.