Udland

Villy Søvndal revser danske unge: Det er pinligt

Hærværk og knivstikkeri har de seneste dage præget overskrifterne for den drukferie, som tusindvis af danske unge er taget på til den tjekkiske hovedstad Prag.

Urolighederne blandt de danske unge får nu den danske udenrigsminister, Villy Søvndal, på banen med en opsang til de unge.

- At ødelægge hotelværelser, som det tjekkiske politi siger, er sket og starte knivstikkerier og så sådan noget. Det hører simpelthen ingen steder hjemme. Jeg synes, at det er pinligt, og jeg synes, at de skal opføre sig ordentligt, siger Villy Søvndal til TV2.

Senest blev en ung dansk mand stukket ned natten til onsdag under et formodet opgør med en anden ung dansker. Offeret er uden for livsfare, men det er endnu uvist, om den formodede gerningsmand er blevet anholdt. Han valgte, ifølge flere vidner, at flygte efter det blodige overfald.

Det estimeres, at omkring 15.000 danske unge er på drukferie i Prag lige nu.