Udland

TV: Tjekkisk politi rykker ud til dansk hærværk

Danske studerender rasede i nat 30 hotelrum på Hotel Vrsovice i Prag.

Ifølge tjekkisk politi har en større politistyrke været udkommanderet i de tidlige morgentimer for at få styr på gemytterne.

- Politiet blev alarmeret tidligt i morges om, at der blev smadret inventar på hotellet. Da politiet ankom til hotellet fandt man ud af, at der boede en gruppe på 180 studerende. De havde beskadiget inventaret på 30 værelser, toiletter og brugt to brandslukkere. Skaderne vil blive betalt af det indskud, som de studerende har betalt, så politiet gør ikke mere ved sagen, siger en talsmand for tjekkisk politi Eva Kropacova.

Ifølge tjekkise kilder er der flere tusinde unge danskere i Prag på korte drukture i skolernes vinterferie, og politiet har indkaldt ekstra mandskab for at styre begivenhederne.

- Det er lidt pinligt, at være dansker hernede. Også på hotellet, for de kigger lidt og ved ikke, om man var med, siger en af de danske gæster på hotellet Michael Kirk Jespersen.

TV2's udsendte medarbejder Peter Vesterlund mødte ham udenfor de beskadigede hotel, hvor også de tjekkiske gæster var trætte af danskernes hærgen:

- Jeg talte med en tjekkisk gæst der fortalte, at det tidligere var russerne, der havde problemer med. Nu er det danskere og andre vesteuropæere, der kommer og raserer det hele, fortæller Peter Vesterlund.

Ud ove ødelæggelserne var der i nat også et alvorligt knivstikkeri, der gik ud over en ung dansker. gerninsmanden er angiveligt en ande ung dansker, der stadig er på flugt.

Det skal understreges, at TV-billederne her viser nogle af de unge danske gæster foran Hotel Vrsovice. Personerne på optagelserne har ikke nødvendigvis noget med nattens ødelæggelser at gøre.