Udland

Soldat står frem: Jeg dræbte Bin Laden

I USA står en tidligere elitesoldat frem og fortæller, at det var ham der skød og dræbte Osama Bin Laden i maj for to år siden.

Soldaten, der kaldes 'The Shooter' i et interview med magasinet Esquire, fortæller, hvordan eliteenheden gennemførte operationen.

'The Shooter' fortæller, at han gennem en natkikkert fik øje på Bin Laden i hans hjem i Pakistan natten til den 2. maj for to år siden.

- Han så forvirret ud. Han var højere, end jeg havde forventet. Han havde en hue på, fortæller han i interviewet.

Foran sig holdt Bin Laden sin hustru som et skjold.

- Jeg var nødt til at skyde ham i hovedet, så han ikke fik chancen for at sprænge sig selv i luften. I dét sekund skød jeg ham to gange i panden. Bap! Bap! Anden gang mens han faldt omkuld. Han krøllede sig sammen på gulvet foran sin seng, og jeg skød ham igen. Bap! Samme sted.

- Han var død. Bevægede sig ikke. Hans tunge hang ud af munden. Jeg så ham tage sit sidste åndedrag, fortæller 'The Shooter'.

- Og jeg husker, at jeg tænkte, mens han udåndede: Er dette den bedste ting, jeg nogensinde har gjort, eller det værste? Dette var virkeligheden, og det var ham. Holy shit!

Årsagen til, at soldaten står frem med sin version er, at han er utilfreds med den måde, som USA's hær har behandlet ham efterfølgende.