Udland

Bølge af selvmord blandt elitesoldater

De amerikanske elitestyrker er stressede efter flere års krigsindsats, og en bølge af selvmord blandt elitesoldater har vakt opsigt, skriver avisen USA Today.

Ifølge en opgørelse fra Pentagon har der været 17 selvmord i løbet af de sidste 11 måneder - og det er dobbelt så mange som man har været vant til.

Der er omkring 66.000 soldater i de forskellige amerikanske elitekorps med navne som Delta Force, Navy SEALS og De Grønne Baretter.Siden angrebet på World Trade Center i 2001 og starten på den amerikanske "Krig mod Terror" har mange af disse elitesoldater været på mere end et dusin missioner i krigszoner.

Og det har tæret på soldaternes menneskelige resourcer:

"Der er sket en stigning i ægteskabelige og familiemæssige problemer med forhold og opførsel,en stigning i misbrug af stoffer og problemer med selvmedicinering, der er problemer med højrisiko-opførsel, med posttraumatisk stress og selvmord", hedder det i en rapport fra sidste måned fra US Special Operations Command.

Ifølge USA Today har US Special Operations Command lovet forbedringer. Blandt andet er elitesoldaterne nu blevet lovet, at de i en to årig periode altid vil have 250 dage, hvor de kan holde helt fri - og hverken kan risikere at blive indkaldt til øvelse eller krigsindsats.