Udland

Svensk pige angrebet efter sexrygter

I Gøteborg i Sverige har en konto med krænkende tekster og billeder af unge piger på billedtjenesten Instagram skabt vrede blandt de unge.

En 17-årig pige mistænkes for at stå bag. Tirsdag eftermiddag mødte tusindvis af stenkastende unge op foran pigens gymnasium, Plusgymnasiet, for at straffe hende.

Pigen selv, der er blevet afhørt af politiet og gemmer sig et hemmeligt sted, fortæller til den svenske avis, Expressen, at hun er uskyldig.

- Jeg ved, at jeg ikke har gjort noget, jeg ved, jeg er uskyldig. Jeg har ikke noget at skamme mig over, siger hun og fortsætter:

"Jeg har været til afhøring hos politiet. Men jeg er falsk anklaget. Jeg har ikke gjort dette.

En slags hævn

Ifølge pigen begyndte det hele, da der blev lagt et billede af hende med en nedværdigende tekst på Instagram.

Hun sendte en mail til dem, der havde oprettet kontoen, hvor hun skrev, at hun ville gå til politiet, hvis de ikke fjernede billedet.

- Jeg tror, at de spredte rygtet om, at det var mig, fordi jeg skrev til dem, at jeg ville anmelde dem til politiet for at skræmme dem. Jeg skrev, at jeg havde deres IP-adresse.

Den 17-årige pige skjuler sig nu på en hemmelig adresse.

- Jeg er ikke hjemme nu. Jeg er et andet sted, hvor jeg er sikker. Jeg ved ikke, hvornår jeg kan komme tilbage til skolen. Det må politiet beslutte, siger hun.

Den 17-årige pige siger til Expressen, at hun er ked af det på vegne af de mange piger, der er blevet hængt ud.

- Det er virkelig synd for dem. Jeg ved, hvordan det er at blive hængt ud, da jeg selv prøvede det. Men jeg vil gerne sige, at jeg er uskyldig.