Udland

Snevejr skaber trafikkaos i Rusland

Trafikken står stille på mange hovedveje i det nordvestlige Rusland efter stort snefald. Snerydning er elendig

Et voldsomt snefald over flere dage har skabt kaos på mange veje i det nordvestlige Rusland.

På den 700 kilometer lange hovedvej mellem Moskva og Sankt Petersborg står tusinder af lastbiler og biler stille. Mange for tredje dag i træk, siger trafikanter og lokale myndigheder.

Snevejret begyndte torsdag og skabte hurtigt store problemer i Moskva, hvor både sne og is gjorde de fleste veje og gader næsten ufarbare.

Selv om der findes cirka 12.000 sneplove alene i Moskva-området, er det søndag endnu ikke lykkedes at få alle køretøjer fri af sneen og ryddet vejene.

Mange bilister klager over, at myndighederne tilsyneladende er blevet taget på sengen og ikke har været forberedt til uvejret.

Værst ramt er hovedvejen mellem hovedstaden og Sankt Petersborg, Rusland næststørste by.

- Vi kommer ingen vegne. Jeg har kørt én kilometer i dag, og der er ingen sneplove i sigte, siger en lastbilchauffør til nyhedsbureauet Ria Novosti.

En anden chauffør fortæller til tv-stationen Rossiya 24, at der ingen hjælp kommer fra myndighederne i form af mad og drikke til de strandede bilister og chauffører i kulden.

- Mange er ved at løbe tør for brændstof, siger han og fortæller, at han ikke har flyttet sig ud af stedet i fem timer, og at han fryser.

Den russiske minister for det civile beredskab fløj søndag hen over de ramte områder for at besigtige myndighedernes indsats.

En talsmand for ministeriet siger, at mad, drikkevarer og medicinsk hjælp er på vej, og at strandede trafikanter kan gå hen til bestemte poster langs vejen for at få hjælp.

/ritzau/AFP