Udland

Israel dræber religiøs leder på motorcykel

Flyangreb mod Gazastriben har kostet et højtstående salafist-medlem livet. Han har forbindelser til al-Qaeda.

Lederen af en militant salafistgruppe blev lørdag dræbt, da israelske kampfly kastede bomber mod flere mål i Gazastriben. Det oplyser palæstinensiske sikkerhedskilder.

Den 43-årige jordanske sheik Hisham al-Saedni blev ramt, da han om aftenen kom kørende på motorcykel i den nordlige by Jabaliya.

En anden militant blev også slået ihjel under luftangrebet, mens en 12-årig dreng blev såret, fortæller lokale hospitalskilder.

Angrebet var rettet mod medlemmer af en salafistgruppe, som er "ansvarlige for terrorhandlinger", lyder det fra det israelske forsvar.

De israelske kampfly sendte desuden raketter mod en træningslejr for Ezzedine al-Qassam Brigaderne, som er den væbnede gren af den islamistiske Hamas-bevægelse, der sidder på magten i Gazastriben.

Hamas bekræfter, at det er lederen af salafistgruppen Tawhid og Jihad (én gud og hellig krig, red.), som har mistet livet.

Salafisme er en fundamentalistisk sunnimuslimsk retning inden for islam. Tawhid og Jihad er rivaler til Hamas og menes at være knyttet til terrornetværket al-Qaeda.

Ifølge flere kilder sluttede al-Saedni sig til al-Qaeda i Irak i 2003, da USA og flere vestlige lande indledte invasionen i landet.

Salafistgruppen Tawhid og Jihad hævder at stå bag et angreb mod Israel fredag, hvor en raket eksploderede nær et hus i den sydlige del af landet.

Få timer efter svarede israelerne igen med tre luftangreb. Der var ingen meldinger om dræbte.

Israel holder Hamas ansvarlig for alle raketter, der bliver affyret fra Gazastriben, som Hamas har kontrolleret siden 2007. Det israelske militær hævder, at de er blevet beskudt 40 gange fra Gazastriben i oktober.

/ritzau/Reuters