Udland

VIDEO: Han mistænkes for Muhammed-film

Store dele af den muslimske verden er i oprør over film, der håner Islam og profeten Muhammed. Men ingen har ind-til nu vidst, hvem der står bag filmen.

Men amerikanske medier har nu fundet frem til en 55-årig mand fra Californien, der med stor sandsynlighed er bagmanden til "Innocence of Muslims".

Hans navn er Nakoula Basseley Nakoula og blev her til morgen taget med til afhøring hos politiet. Filmen er ikke ulovlig, men han kan have brudt reglerne for hans prøveløsladelse ved at have brugt falsk navn og benyttet sig af internettet.

Han har tidligere siddet et år i fængsel for produktion af methamphetamin og senest i 21 måneder for banksvindel.

Nakoula Basseley Nakoula er en mand af mange navne. Ifølge CNN viser retsdokumenter, at han har brugt mindst 17 forskellige dæknavne, adskillige adresser og identiteter. I mange sager bruger han pseudonymet Sam Bacile.

Den 55-årige mand er en koptisk kristen egypter med opholdstilladelse i USA. I et interview med en amerikansk arabisksproget radiostation siger han, at han er ked af, at hans film har givet USA problemer, men at han ikke fortryder filmen.

Organisationen Film LA, der udsteder tilladelser til filmoptagelser siger, at den i 2011 gav en gruppe ved navn "Media for Christ" lov til at optage filmen "Desert Warriors".