Så galt gik det da amatør ville restaurere Jesus

Det gik ikke helt som ventet, da den lille spanske landsby Borja ville have restaureret et vægmaleri i den lokale kirke. En 80-årig kvinde påtog sig den vanskelige opgave at genskabe maleriet - en såkaldt freske - af Jesus. Efter endt arbejde stod det dog klart for enhver, at amatør-maleren ikke besad de store evner ud i kunsten at restaurere malerier. Det skriver BBC på sin hjemmeside.

Den tidligere så smukke fremstilling af Jesus, var - som billedet øverst i artiklen viser - dækket af hjælpeløse, uskønne penselstrøg.

Spanske kunsteksperter skal nu undersøge, om fresken, der er malet af den spanke maler, Elias Garcia Martinez, kan genskabes og reddes.

En repræsentant for myndighederne i byen, Juan Maria Ojeda, siger til BBC, at den uheldige kvinde nu skal mødes med kunsteksperter for at forklare, hvordan restaureringen kunne gå så galt.

"Jeg tror, at hun havde gode intentioner. I næste uge skal hun forklare, hvilke materialer hun har brugt, så eksperter kan prøve at redde den oprindelige freske," siger Juan Maria Ojeda til BBC.