Udland

Romney hånes for kikset start

"Den republikanske præsidentkandidat fornærmer Storbritannien."

Så hård er dommen fredag over Mitt Romney i det store amerikanske dagblad Washington Post, dagen efter at amerikaneren ankom til London ved begyndelsen på en rundrejse, der skal give ham udenrigspolitisk medvind i præsidentvalgkampen.

Men Romney er kommet skidt fra start, idet han lagde ud med at kritisere de britiske OL-forberedelser og kalde dem foruroligende.

Hvordan kan man jokke så meget i spinaten?

Washington Post hæfter sig ved, at kandidatens besøg i London har trukket dårlige overskrifter. The Sun kalder ham da også en "wannabe-præsident", mens The Daily Mail ironisk spørger, hvem det var, der inviterede "lyseslukkeren Romney".

Flere andre amerikanske medier og kommentatorer undrer sig ligeledes over, hvordan milliardæren kunne jokke så meget i spinaten, når nu formålet med rejsen til Storbritannien, Israel og Polen var at fremstille sig selv som statsmand.

Fredag har præsidentkandidaten så klappet i. ABC News konstaterer, at der kun står fotobegivenheder på kalenderen for Romney, når han deltager i åbningsceremonien ved de olympiske lege, hvor journalister i øvrigt ikke må ledsage ham.

Og det er nok meget godt, skriver BBC's Nordamerika-redaktør, Mark Mardell, i en analyse, for ellers ville de medrejsende amerikanske journalister nok græmme sig så meget, at de burde tildække sig.

"London-delen af Mitt Romneys meget højt besungne udlandsrejse kunne næppe være gået værre," skriver Mardell på BBC's hjemmeside.

"Nogle amerikanere burde ikke forlade landet"

Selv fra en landsmand og OL-legende som den tidligere sprinter Carl Lewis får præsidentkandidaten drøje hug.

"Et OL er altid forberedt. Jeg er ligeglad med, hvad han har sagt. Du kan bande på, at jeg ofte synes, at nogle amerikanere ikke burde forlade landet," siger den tifoldige OL-medaljevinder til den britiske avis The Independent og fortsætter:

"Hold da helt op! Hvis du ikke har noget begavet at sige, så bliv hjemme."

Hånlige kommentarer på Twitter

På det sociale netværk Twitter på internettet vælter det fredag ind med hånlige kommentarer over Romney, hvis bommert endda har fået sit eget kendenavn, nemlig #romneyshambles.

"Gad vide, hvilke råd Romney får om, hvordan han bedst kan fornærme Polen? Israel burde være en smal sag," skriver brugeren Andrew Neil, der arbejder som studievært på BBC.