Udland

Syriske oprørere erobrer nok en grænsepost

Kampe om grænseposter til Syriens nabolande er blevet optrappet, nu også ved grænsen til Tyrkiet.

Syriske oprøre har erobret endnu en grænsepost til Tyrkiet - tre dage efter at de vandt kontrol over grænseposten ved Bab al-Hawa, siger en tyrkisk diplomat i Istanbul.

- Oprørerne har siden tidligt søndag haft kontrol over grænseposten al-Salama nord for Aleppo, siger diplomaten.

En gruppe udenlandske militsfolk, der betegnede sig selv som islamister, sagde lørdag aften, at de havde erobret Bab al-Hawa grænseposten.

Bab al-Hawa er en vigtig gennemfartsvej for handel. Oprørerne havde i to uger udkæmpet hårde kampe med soldater fra præsident Bashar al-Assads hær om kontrollen med grænseovergangen.

Der er syv fungerende grænseposter på den næsten 900 kilometer lange fælles grænse mellem Syrien og Tyrkiet.

Syriske regeringssoldater har imidlertid generobret kontrollen med en grænsepost til Irak, siger en talsmand for de irakiske myndigheder.

De syriske oprørere kontrollerer dermed kun en af de tre vigtigste grænseposter mellem de to lande, mens regeringshæren kontrollerer to.

- Tidligt søndag vandt den syriske hær kontrol over Yarabiyah grænseposten uden væbnede kampe, siger den irakiske guvernør i Nineveh, Atheel al-Nujaifi.

Lørdag aften hejste oprørerne ellers deres flag over grænseovergangen Yarabiyah og rev billeder af præsident Assad i stykker.

Guvernøren i den irakiske Nineveh-provins siger, at kun irakiske statsborgere vil få lov at krydse grænsen og komme ind i Irak - uanset hvem der kontrollerer grænseposten.

Iraks myndigheder oplyste tidligere, at tusindvis af irakiske familier har fulgt opfordringen fra regeringen i Bagdad til at forlade Syrien.

/ritzau/AFP