Udland

Israel: Assad er stadig i Damaskus

Syriens præsident, Bashar al-Assad, opholder sig stadig i hovedstaden Damaskus, og hans væbnede styrker er fortsat loyale over for ham.

Det meddeler den israelske hær, der har et stærkt efterretningsvæsen, der holder grundigt øje med Syrien.

"Militæret er stadig loyalt over for Assad trods en meget stor bølge af afhopninger, og han og hans familie er stadig i Damaskus," siger brigadegeneral Yoav Mordechai, som er øverste talsmand for Israels væbnede styrker, i et interview på israelsk tv.

Rygterne har svirret om, hvorvidt Assad havde forladt hovedstaden efter det voldsomme bombeangreb, der onsdag kostede fire højtstående medlemmer af hans sikkerhedskommando livet, heriblandt den syriske forsvarsminister.

Siden da har Assad ikke talt offentligt, og statsligt syrisk tv har kun vist billeder af ham en enkelt gang, nemlig da han tog en ny forsvarsminister i ed.