Udland

Syriens hær genvinder kontrol over Damaskus

Syriens regeringsstyrker er ved at gennemføre en omfattende offensiv for at genvinde kontrollen over hovedstaden Damaskus," siger en kilde i de syriske sikkerhedsstyrker til nyhedsbureauet AFP.

"Hæren indledte fredag en modoffensiv for at genvine kontrollen over områder, som er infiltreret af terrorister, så vi kan garantere befolkningens sikkerhed," siger kilden.

Samtidig siger syriske oprører, at de har trukket sig ud fra det centrale distrikt Midan i Damaskus, efter at de blev udsat for et intensivt bombardement.

"Der er tale om en strategisk tilbagetrækning. Vi forbliver i Damaskus," siger en talsmand for oprørerne.

Samtidig forsøger syriske regeringsstyrker at generobre kontrol over grænseposter, som oprørerne har erobret.

Mange tusinde civile var fredag på vej mod grænserne på flugt fra kampene. Op mod 30.000 flygtninge er flygtet til Libanon inden for de seneste 48 timer," siger FN.

Kampene er blevet stadigt mere intense i Damaskus i denne uge, og Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at over 300 mennesker blev dræbt i landet torsdag, som dermed har været hidtil blodigste dag i konflikten.

"Over hele landet blev mindst 302 mennesker dræbt - 98 soldater, 139 civile og 65 oprørere," siger gruppen.

Et fjerde medlem af inderkredsen omkring præsident Bashar al-Assad, efterretningstjenestens chef Hisham Bekhtya, døde fredag af sine kvæstelser fra et bombeanslag mod det nationale sikkerhedshovedkvarter tidligere på ugen.

Ved angrebet blev Syriens forsvarsminister, viceforsvarsminister og en general dræbt.