Udland

Oprørere sætter ild til kaserne i Damaskus

Syriske oprørere har efter to dages belejring sat ild til en militærkaserne i Syriens hovedstad, Damaskus. Oppositionskilder siger, at kasernen har været brugt som træningslejr for shabbiha-militsen, der støtter præsident Bashar al-Assad, siger et vidne.

"Saiqa-kasernen står nu i flammer. Omkring 80 shabbiha- og militærfolk, der har forsvaret den, har trukket sig tilbage," siger Abu Ilizz, en beboer i distriktet tæt på Ministerrådsbygningen i den syriske hovedstad.

Oprørernes angreb på kasernen sker samtidig med, at den syriske hær fredag har indledt et altudslettende angreb på oppositionens højborge i Damaskus. Dagen inden havde oprørere indtaget adskillige grænseposter på de syriske grænser mod henholdsvis Irak og Tyrkiet.

Oprørsstyrker stødte også sammen med militæret i flere områder af Syriens næststørste by, Aleppo, hvor der ifølge en menneskerettighedsorganisation fandt voldsomme kampe sted.

Voldshandlingerne fortsætter fredag efter, at Rusland og Kina som permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd for tredje gang på ni måneder torsdag benyttede deres mulighed for at nedlægge veto mod nye resolutioner mod Syrien.

Dermed er diplomatiet kommet under yderligere pres, når Sikkerhedsrådet skal beslutte, hvad der skal ske med de 300 ubevæbnede FN-observatører, der har til opgave at holde øje med implementeringen af Syriens lasede fred. Deres mandat udløber fredag.

Rusland siger, at man hellere vil støtte en betingelsesløs 45 dages forlængelse, som Pakistan har foreslået det, end det britiske forslag om at udvide mandatet med 30 dage for en sidste gang.