Udland

Måling: Romney er et mulehår foran

Det ligner en tæt afgørelse ved præsidentvalget i USA den 6. november. I den seneste meningsmåling fra New York Times ligger republikaneren Mitt Romney foran præsident Barack Obama. Indregnes den statistiske usikkerhed, er der tale om et dødt løb.

Mitt Romney får opbakning fra 45 procent af vælgerne i den nye måling, mens 43 procent foretrækker den siddende præsident.

Romneys forspring på to procentpoint ligger indenfor den statistiske fejlmargen, så han kan ikke føle sig sikker på at sejre. Men målingen er alligevel opsigtsvækkende, fordi det er første gang Romney tager teten.

Nyhedsbureauet AFP påpeger, at 55 procent af vælgerne nu er utilfredse med Barack Obamas håndtering af USA's økonomiske problemer, mens kun 39 procent synes godt om præsidentens indsats.

Obama rejste torsdag til Florida, der historisk regnes for en af de vigtigste svingstater. Det er i den slags stater, hvor ingen af kandidaterne kan føle sig sikker på at vinde, at valget afgøres.

Målinger i 12 delstater, blandt dem Florida, har vist en opbakning til begge kandidater på 46 procent. Politiske observatører tror, at udviklingen på arbejdsmarkedet i USA de næste måneder kan få afgørende betydning for udfaldet af valget.