Udland

Syrien-resolution nedstemt igen

Rusland og Kina har for tredje gang nedlagt veto i FN's Sikkerhedsråd mod en resolution mod Syrien. På trods af et stort flertal, er det vestlige forslag mislykkedes, skriver flere nyhedsbureauer.

Resolutionen skulle indføre sanktioner over for det syriske regime, hvis ikke det indstillede angrebene på civilbe-folkningen og trak soldaterne ud af de krigshærgede byer.

Kina og især Rusland har været udsat for massiv international kritik for at hindre, at der lægges yderligere pres på præsident Bashar al-Assad for at få stoppet den 16 måneder lange konflikt, der har kostet tusinder livet.

Der blev heller ikke opnået enighed om en forlængelse af FN's ubevæbnede observatørmission i Syrien under ledelse af den norske generalmajor Robert Mood, der tidligere på dagen har taget konsekvensen og forladt sit hotel i Damaskus.