Udland

Syrien: Over 200 dræbt på en dag

Over 200 mennesker, de fleste civile, blev dræbt under kampe i Syrien onsdag. Det viser en optælling fra menneskerettighedsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

"Mindst 214 personer - 124 civile, 62 soldater og 28 oprørere - blev dræbt på en af de blodigste dage under den 16 måneder lange revolte mod præsident Bashar al-Assads regime," lyder det fra menneskerettighedsgruppen.

Opgørelsen omfatter ikke tre medlemmer af Assads indercirkel, som blev dræbt i sikkerhedshovedkvarteret i Damaskus.

Der hersker endnu usikkerhed om, hvorvidt der var tale om en selvmordsbomber fra et korps af livvagter fra kredsen omkring præsident Assad.

"Største taber er styret"

Der har også været rapporter om, at bomben var anbragt i en taske, som blev efterladt af en livvagt og detoneret via en fjernbetjening.

Der blev ifølge flere rapporter dræbt seks mennesker ved angrebet, som er det hidtil mest alvorlige angreb mod Assads øverste militære kommando.

Forsvarsministeren, general Daoud Rajha, samt præsidentens magtfulde svoger Assef Shawkat, der var viceforsvarsminister og tidligere chef for den militære efterretningstjeneste, var blandt de dræbte i den militære kommando.

"Måske vil regimet nu ty til mere dødbringende våben for at gengælde drabene, men den største taber er i sidste ende styret," siger en af de ledende afhoppere, tidligere brigadegeneral Fayez Amr.

"Regimets styrke betyder ikke længere noget, når det står over for et folks vilje og soldater, som ikke længere ønsker at kæmpe. Vi er tættere på sejren end nogensinde før," siger han.