Udland

Irak lukker vigtig grænsepost til Syrien

Irak har lukket sin vigtigste grænseovergang til Syrien og sendt soldater til grænsen, efter syriske oprørere har taget kontrol med overgangen Abu Kamal. Det oplyser en lokal irakisk borgmester.

"Qaim-grænseposten over for Abu Kamal er lukket og nu under den irakiske hærs kontrol," siger borgmesteren, Fahan Fitaihan ifølge Reuters.

De irakiske soldater har også erstattet toldfunktionærer ved en grænsestation ikke langt derfra.

Ifølge borgmesteren har Syriens Frie Hær hejst oprørernes flag på den anden side af grænsen.

Iraks viceindenrigsminister, Adnan al-Assadi, sagde tidligere torsdag aften til nyhedsbureauet AFP, at samtlige syriske grænseovergange til Irak nu er under oprørernes kontrol.

Han mener, at den syriske hær fokuserer på situationen i Damaskus, hvor landets forsvarsminister, viceforsvarsminister og en general blev dræbt ved et attentat onsdag.

New York Times skriver, at det drejer det sig om samtlige fire grænse-poster mellem de to lande, som syriske oprørere nu sidder på.

Præsidenten for regionsrådet i den irakiske Anbar-provins, Saadoun Shallan, siger til avisen, at den skrøbelige situation har fået irakisk militær til at sende to bataljoner til grænseområdet i provinsen.

Han tilføjer, at også irakiske specialstyrker er taget til området for at hjælpe de irakere, som på den irakiske regerings opfordring forlader landet i tusindvis på grund af volden.