Assad bruger kampvogne i Damaskus

Syriens præsident Bashar al-Assads regime har for første gang stormet et distrikt i Damaskus med kampvogne.

Det sker fem dage efter, at kamphandlinger mellem hæren og bevæbnede oprørere er rykket ind i hovedstaden, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

"Hæren har stormet Qaboon-distriktet med et stort antal kampvogne. Det er første gang, at kampvogne rykker ind i Damaskus-distriktet," siger Rami Abdel Rahman, der er leder af Observatoriet.

Samtidig er omkring 20.000 syrere flygtet over grænsen til Libanon i det seneste døgn, oplyser en libanesisk sikkerhedskilde, der arbejder på grænsen. Flugten sker efter hårde kampe i flere distrikter i Damaskus.

Antallet af syrere, der rejser gennem den officielle Masnaa grænsepost ligger normalt på cirka 5000 per dag," siger kilden.

Ingen resolution mod Syrien

I dag nedlagde Rusland og Kina for tredje gang nedlagt veto i FN's SikkerhedsrĂĄd mod en resolution mod Syrien. Det gjorde, at det det vestlige forslag mislykkedes pĂĄ trods af et stort flertal.

Resolutionen skulle indføre sanktioner over for det syriske regime, hvis ikke det indstillede angrebene på civilbefolkningen og trak soldaterne ud af de krigshærgede byer.

Kina og især Rusland har været udsat for massiv international kritik for at hindre, at der lægges yderligere pres på præsident Bashar al-Assad for at få stoppet den 16 måneder lange konflikt, der har kostet tusinder livet.

Der blev heller ikke opnået enighed om en forlængelse af FN's ubevæbnede observatørmission i Syrien under ledelse af den norske generalmajor Robert Mood, der tidligere på dagen har taget konsekvensen og forladt sit hotel i Damaskus.