Udland

"Spørgsmål om tid inden Assad forsvinder"

Dramatisk udvikling i begivenhederne i det borgerkrigshærgede Syrien i dag.

Den syriske forsvarsminister blev dræbt og flere højstående personer såret, da en selvmordsbomber, der angiveligt var livvagt for Assads indercirkel, sprang en bombe under et regeringsmøde i Damaskus.

TV 2 korrespondent Steffen Jensen kalder dagens dramatiske begivenheder "meget afgørende".

"Det er for tidligt at sige, om det bliver et afgørende vendepunkt i konflikten, er det for tidligt at sige, men det er ihvertfald noget af det mest afgørende, der indtil videre er sket," siger Steffen Jensen.

Har ramt centrum

Han understreger, at det er den absolutte top indenfor det syriske regime, som er blevet ramt.

"Det at man er i stand til at infiltrere og komme så tæt på topfolkene, viser at nogle af oprørsgrupperne har nogle evner, som man ikke tidligere troede, de havde," siger Steffen Jensen.

Alligevel advarer han mod at undervurdere regeringens styrker. Men med dette slag har oprørsgrupperne ramt helt ind i centrum af ledelsen.

Flere af de ledende regeringsmedlemmer, som blev såret ved angrebet, blev efterfølgende nødt til at gå på syrisk stats-tv og bekræfte, at de stadig er i live.

Steffen Jensen mener, at Assad nu er på vej væk fra magten i Syrien.

"Om det er i overmorgen eller næste måned, er umuligt at sige, men det er kun et spørgsmål om tid inden Assad-familien forsvinder. Spørgsmålet er så, hvor meget af Assads inderste regime formår at forblive intakt og føre Syrien videre. Eller betyder Assads flugt, at hele regimet kollapser," siger han.