Udland

Bombe mod sikkerhedsbygning i Damaskus

En selvmordsbombe rystede onsdag en sikkerhedsbygning i det centrale Damaskus, hvor kampe fortsætter mellem regeringsstyrker og oprørere.

"Den Nationale Sikkerhedsbygning blev angrebet af en selvmordsbomber, mens et ministermøde fandt sted i bygningen," siger topledere til Syriens statslige tv, mens kampene fortsætter for fjerde dag i træk.

Ifølge officielle oplysninger var bygningen stærkt bevogtet. Der er ingen oplysninger om dræbte eller sårede i bygningen.

Kampene i Damaskus kan høres fra præsidentpaladset, skriver nyhedsbureauet Reuters, som også melder om oprøreres angreb på blandt andet en kaserne.

"Over 60 soldater er blevet dræbt under hårde kampe med oprørerne fra Den Frie Syriske Hær i Damaskus i de seneste 48 timer," siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

"Omring 60 soldater fra de regulære syriske styrker blev dræbt for to dage siden under kampene i Damaskus, og mindst 20 blev dræbt i går," siger Rami Abdel Rahman fra menneskerettighedsgruppen.

Sorte røgsøjler steg onsdag til vejrs over byen, hvor kampe fortsatte i flere distrikter.

Bydelen Qaboon blev bombarderet natten igennem og igen onsdag morgen.

Oprørerne har sagt, at de forsøger at erobre kontrollen over hovedstaden, men iagttagere siger, at det er et urealistisk mål. Aktivister insisterer dog på, at det er et "vendepunkt" i den 16 måneder lange opstand mod Assad-styret.

Den syriske hær har sendt kampvogne og helikoptere ind for at angribe oprørerne flere steder i Damaskus.

Ifølge den israelske regering er Assad ved at flytte soldater fra Golanhøjderne mod Damaskus.