Udland

Annan: Verden må samles om Syrien-løsning

Blodsudgydelserne i Syrien kostede knap hundrede mennesker livet onsdag, heriblandt 16 dræbt i hovedstaden Damaskus. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i landet tæt.

I alt er 97 dræbt rundt om i Syrien, og af dem er 46 - knap halvdelen - civile, mens 43 er regeringssoldater, og otte er væbnede oprørere.

Den internationale Syrien-udsending, Kofi Annan, fordømmer onsdagens uroligheder i Syrien og siger, at det understreger behovet for handling fra verdenssamfundets side for at dæmme op for volden og bane vej for en politisk omstilling.

"Den Fælles Særudsending fordømmer alle blodsudgydelser, al vold i alle dets former, og mener, at dagens voldsudgydelser kun understreger, at det haster med beslutsom handling fra Sikkerhedsrådet," lyder det i en udtalelse fra Annan.

En selvmordsbombemand dræbte onsdag tre af den syriske præsident Bashar al-Assads militære topfolk under et møde i et af sikkerhedstjenesternes hovedkvarterer i Damaskus.

Det er det hidtil mest alvorlige angreb mod Assads øverste militære kommando i løbet af de 16 måneder, oprøret mod den syriske præsident har raset.