Udland

Overvejer navn på vicepræsident

Republikaneren Mitt Romney overvejer at udpege sin vicepræsidentkandidat - den såkaldte "running mate" - tidligere end ventet.

Det sker for bedre at kunne konkurrere mod sin demokratiske duellant, præsident Barack Obama, i tvekampen om nøglerne til Det Hvide Hus.

Sammen med sine betroede rådgivere sidder Romney netop nu og arbejder på en liste med navne over ledende republikanere, som er potentielle kandidater til posten som vicepræsidentkandidat.

I amerikanske valgkampe sættes der normalt navn på den udvalgte person i tiden omkring det republikanske konvent, der finder sted i byen Tampa i slutningen af august.

Men det kan være, at Romney fremskynder processen og vælger at offentliggøre sin beslutning nogle uger før dette tidspunkt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Overvejelsen går på, om to kandidater kan indsamle flere penge til valgkampagnen og hurtigere udgøre et stærkt modsvar til Barack Obama, som allerede har vicepræsident Joe Biden ved sin side.

Listen over mulige republikanske vicepræsidentkandidater omfatter Ohio-senatoren Rob Portman, tidligere Minnesota-guvernør Tim Pawlenty såvel som Louisiana-guvernør Bobby Jindal og Marco Rubio, som er senator i Florida.

Mitt Romney overvejer også at udpege en kvindelig kandidat, fortalte hans kone, Ann, i et interview med CBS for nylig.

Præsidentvalget finder sted 6. november.

En frisk meningsmåling fra Reuters viser, at 49 procent af amerikanerne foretrækker Obama som præsident, mens 43 procent peger på rivalen Romney.